Goedkoopste energielabel bedrijfspand aanvragen? Vraag vrijblijvend de offerte aan. Binnen 1 week heeft u het energielabel binnen.

Stap 1. Kies grootte bedrijfspand

Kies grootte bedrijfspand
Bedrijfspand 0 - 500 m2
Bedrijfspand 501 - 1000 m2
Bedrijfspand 1001 - 1500 m2
Bedrijfspand groter

Stap 2. Vul hieronder uw gegevens in

Binnen 1 week het energielabel

Vraag het energielabel bedrijfspand aan bij Enerpro en ontvang het energielabel binnen 1 week na opname. Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,7 vanwege ons deskundig advies op maat en persoonlijk contact. 

Energielabel bedrijfspand voor welk type gebouwen?

Het aanvragen van een energielabel bedrijfspand is al enkele jaren verplicht bij verhuur of verkoop van het pand. Heeft u nog geen energielabel? Enerpro geeft persoonlijk advies en levert het label binnen 1 week. Voor de volgende gebouwen is een energielabel nodig:

  • Winkels
  • Kantoren
  • Bedrijfsunits
  • Horeca gebouwen
  • Medische gebouwen
  • Overheidsgebouwen
  • Utiliteitsbouw

Voor gebouwen met alleen een opslagfunctie, kerken of monumenten is geen energielabel bedrijfspand nodig.

Energielabel bedrijfspand prijs panden groter dan 1500 m2

De prijs voor het registreren van een energielabel voor bedrijfspanden groter dan 1500 m2 is afhankelijk van twee factoren: zijn er bouwtekeningen van het bedrijfspand, gebouw of winkel aanwezig? En hoeveel vierkante meter is het bedrijfspand daadwerkelijk? Neem contact op met de adviseurs van Enerpro voor een persoonlijk advies op maat incl. een precieze inschatting van de prijs.

Waarom Enerpro?

Bij Enerpro vraagt u snel een energielabel aan bij een persoonlijk en professioneel erkend bedrijf.  Onze klanten beoordelen ons gemiddeld een 8,7 door ons deskundig advies op maat, binnen 1 week! Wij zijn een zelfstandig en flexibel bureau, waardoor er efficiënt en praktisch gewerkt kan worden. U kunt rekenen op directe en snelle communicatie over uw energielabel. 

Energielabel bedrijfspand aanvragen 

Verantwoordelijkheid verkoper of verhuurder

Over het energielabel voor bedrijfspanden, gebouwen en winkels zijn veel vragen, wij vertellen u graag meer over alles wat u moet weten over het energielabel voor bedrijven. Het label moet op het moment van overdracht aan de nieuwe koper of huurder worden overgedragen. Dit is de verantwoordelijkheid van de verkoper of verhuurder van het bedrijfspand. De overheid controleert op de aanwezigheid van een energielabel.

Op het niet hebben van een energielabel op het moment van overdracht staan boetes. Deze boetes kunnen oplopen tot €20.250. Sinds 1 juni 2015 controleert de overheid streng op de aanwezigheid van een energielabel bij verkoop of verhuur van het bedrijfspand.

Energielabel aanvragen bedrijfspand

Voor een energielabel bedrijfspand (EPA-U label) moet altijd een erkend energieadviseur met de juiste certificaten langskomen om een opname van het gebouw te doen. Bij de opname wordt gekeken naar de maten van gevels, ramen, deuren en oppervlakte van het bedrijfspand. Daarnaast wordt gekeken naar de mate van isolatie van het bedrijfspand, manier van verwarmen en koelen. Veel van deze factoren zijn afhankelijk van het bouwjaar van het bedrijfsgebouw.

Na de opname worden de gegevens verwerkt, hieruit volgt het energielabel bedrijf. Enerpro zorgt ervoor dat uw energielabel wordt geregistreerd bij de overheid. Zo is het label officieel bekend en kan deze worden opgevraagd door andere partijen. Neem contact op met de adviseurs van Enerpro voor een vrijblijvende inschatting van de kosten voor het energielabel gebouw.

Energielabel bedrijfspand aanvragen