Vraag het energielabel voor kantoren vrijblijvend aan en ontvang het label voor kantoorgebouwen binnen 1 week na opname.

Stap 1. Kies grootte bedrijfspand

Kies grootte bedrijfspand
Bedrijfspand 0 - 500 m2
Bedrijfspand 501 - 1000 m2
Bedrijfspand 1001 - 1500 m2
Bedrijfspand groter

Stap 2. Vul hieronder uw gegevens in

Energielabel verplicht voor kantoorpanden

Een energielabel voor kantoren is sinds 2015 verplicht voor kantoren vanaf 50m2. Wanneer u geen energielabel heeft, kunt u een flinke boete van de overheid ontvangen. Om een boete te voorkomen, moet u op het moment van overdracht een energielabel in uw bezit hebben. Een energielabel is dus verplicht op het moment dat u het kantoor gaat verhuren of verkopen.

Vanaf 1 januari 2023 is de eis dat ieder kantoorpand het energielabel-C bezit. De eis geldt voor publieke en private kantoorgebouwen boven de 100m2. Kantoren die gevestigd zijn in monumenten zijn uitgesloten.

Energielabel kantoor prijs

De kosten voor het opstellen van het energielabel voor kantoorgebouwen is afhankelijk van de volgende 2 factoren:

  • Het wel/niet in het bezit hebben van bouwtekeningen
  • Het aantal vierkante meters van het kantoorpand

EPA adviseur 

Voor het aanvragen van het energielabel kantoren (een EPA-U label) heeft u een EPA adviseur nodig. De EPA adviseur voert een energiescan uit kijkt bijvoorbeeld naar de gevels, de ramen, isolatie en de oppervlaktes van uw kantoorruimte. Dit wordt ook vaak bepaald door het bouwjaar en de bouwstijl van het kantoor. Wanneer u kiest voor Enerpro, kiest u voor snel en professioneel advies. Wij zijn vakkundig en nauwkeurig. Door onze manier van werken, waarderen onze klanten ons gemiddeld met een 8,7.