Bewuste Boerderij

Het bedrijf Veldhuizen Fokvarkens fokt varkens in speciaal ingerichte stallen en heeft vestigingen in Rhenen, Wehl en Woudenberg. De vestiging in Rhenen heeft een behoorlijk energieverbruik. Een goede aanleiding om een energieonderzoek uit te laten voeren, waarin zaken aan het licht worden gebracht die veel energie en geld kunnen besparen.

In het innovatieve energieonderzoek zijn isolatie, verlichting, ventilatie, centrale verwarming en overige installaties en regelingen meegenomen. Door slim gebruik te maken van een aantal besparende maatregelen worden energiekosten bespaard, worden onderhoudskosten lager, hoeven minder handelingen te worden verricht wat minder arbeid betekend en wordt het geheel comfortabeler. Daarnaast bleken er mogelijkheden te liggen om fors te besparen op energie inkoop.

Al met al veel besparende mogelijkheden met een korte terugverdientijd, waardoor het voor het bedrijf zeer interessant is hierin te investeringen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt zo interessant.