Energieonderzoek

Van Laar Lasbenodigdheden heeft sinds kort betrekking in een pand in Veenendaal. Het gerenoveerde pand bood nog een aantal mogelijkheden tot besparing. Met name op het gebied van verlichting en isolatie kan het bedrijf fors besparen.

Hoog frequente TL-verlichting is een energiezuinige vervanger van de geïnstalleerde conventionele TL-verlichting. In dit geval hoefden de huidige armaturen niet te worden vervangen, waardoor de investering nog eerder wordt terug verdiend.

Isolatie

De huidige dakbedekking van het pand is gedeeltelijk grijs en gedeeltelijk zwart. Uit metingen en onderzoek is gebleken dat de temperatuur van de dakbedekking behoorlijk hoog oploopt in de warme maanden. De temperatuur in het pand stijgt hierdoor ook een aantal graden, wat als onbehaaglijk kan worden ervaren.

Door het dak te isoleren kunnen kosten op het gebied van verwarming en koeling worden bespaard en kan een hoger comfort worden bereikt. Conventionele isolatiemethoden vergen vaak een behoorlijke investering, een goedkoop alternatief is het coaten van het dak met een speciale coating die er voor zorgt dat er minder hoeft te worden gekoeld, meer comfort wordt gecreëerd en de levensduur van de dakbedekking verlengd.